10/20/2011

Pučia nauji vėjai

Mano kamarėlėje pučia naujas vėjas. Šiltas vasariškas brizas... Rytai prasideda su puodeliu kavos, o vakarai su virbalais rankose. Neįtikėtina, bet aš mezgu. Na, bent jau man neįtikėtina. Aišku, ir tą mezgimą sunku mezgimu pavadinti, greičiau narplionė. Bet vis tiek širdžiai malonu.
Tiesą pasakius aš atkreipiau dėmesį, kad dabartiniame mano gyvenime, mane ištinkančios "kūrybinės krizės" (aš taip jas vadinu) pasireiškia, ne visišku štiliu, ne pasiruošimu masiniam priemonių išpardavimu, bet naujomis idėjomis ar naujo technikos paieškomis. Taip atkeliavo Kalėdiniai burbulai. O dabar mane "likimas suvedė" su Rico Can Can stiliaus šalikėliais. dalinuosi ką iškepiau per pastarąją savaitę.









Nuostabu, tiesa? Tinka ir kasdienai ir retai pasipuošti. Jų ilgis 175 - 185 cm, plotis apie 20 cm. o kaina.... asmeniškai. Tik galiu pasakyti, kad nesikandžioja ir siuntimas nekainuoja :)

Iki pasimatymo kitą kartą - tikiuosi pasirodyti su nauju šalikėliu ir kokiu virtuviniu eksperimentu

5/03/2011

Naujovės Smulkmenėlėse

Nors Smulkmenėlių namukams vos 8 mėnesiai, idėja gimė prieš 3 metus. Pasitaikė ir vilnos vėlimo, ir nėrinių, ir siuvinėjimo.... ko dar? Jau nė nebepamenu :) Keitėsi ir žmonių ratas: tai mažiau, tai daugiau žmonių prisidėdavo prie darbelių. Dabar Smulkmenėlės laukia naujovių. Manau jų laukia ir "gerbėjai' :) Tiek pradžiai :)

Šiandien įkėliau kelias nuotraukas - su modelino gėlytėm ir su kirauklėmis - galėsite pasirinkti kokias norėsite - ir jums ir man bus paprasčiau :)





4/28/2011

Pavasariui prasidėjus...

... tiek blog'e tiek puslapyje mirtina tyla. Tik facebook'e namučiuose judesys šioks toks. Aišku, ne toks koks buvo praėjusią savaitę, bet vistiek smagu.

Noriu padėkoti visoms kurios apsilankė, kurios bendravo ir kurios išsirinko. Tikiuosi buvo smagu ir likote patenkintos.

Greitu metu, jau manau, po mamos dienos, skelbsiu konkursėlį komplektukui laimėti.

O kol kas dešinėje pusėje yra apklausėlė, kurioje kviečiu sudalyvauti :) 

4/16/2011

Išpradavimas prasidėjo

Pats darbymėtis. Darom 2011 kiekvienam savaip - kas miestą, kas savo butą, kas savo kiemą, kas kapines švarina. Kiti retina spintų turinį. O aš retinu savo darbų pintinėlę. Kviečiu užsukti ir išsirinkti ką nors sau, ar dovanų... juk artėja ir vėlykos, ir mamos diena... o gal ir draugės gimtadienis? 

4/04/2011

Diena po savaitgalio

Savaitgalį su šeima žiūrėjome animacinį filmą Despero nuotykiai / The Tale of Despereaux. Atvirai tai labai gražūs piešinėliai, labai malonūs personažai ir įgarsinimas. Idėja nėra tokia stebuklinga, kokia galėtų būti, bet juk nė vienas filmas nėra tobulas.
Jei jums bus įdomu apie ką jis, tai pasižiūrėsit. Labai geras Lietuviškas įgarsinimas yra. 
 Norėjau pasakyti, kad ten buvo tokie žodžiai: 
"Pagalvokite, kas nutiktų, jei paskelbtumėte neteisėtu tai, kas yra gyvojo pasaulio dalis. kas bus jeigu uždrausite muses arba prakaitą, arba pirmadienio rytą?" 
Viena vertus be musių, prakaito ir pirmadienio ryto būtų visai neblogai, tiesa?

Trumpai tariant, pirmadienio rytui nieko ypatingo neturiu... tik štai šį video. 

Man labai patiko šis įrankis, trumpiems filmukams kurti. kadangi čia buvo bandymas, manau jų bus ir daugiau.

4/01/2011

Po truputi

Po ilgų kančių ir paieškų, pagaliau sulaukiau paštininko. Spėjau pasiilgti  - vakar neapsilankė. Cha - cha... čia buvo pokštas mano vyrui. Kažin ar nesulauksiu jo skambučio skubiai :D
Jei nejuokaujant tai tikrai labai laukiau šito paketėlio: atvažiavo karoliukai karoliams, iki kurių įgyvendinimo gimė dar dveji. 

Žali 


Ir žydri... 
Kadangi ir vieni ir kiti yra laisvi, tai nuolankiai kabo ant stendo ir jei niekas jų nepamils tai jie keliaus į bagažinių turgų. 

Štai kokie žavūs violetiniai "kamuoliukai". Nuotrauka ne kokia, nes labai jau apsiniaukę, o priedo turiu dvi ilgapirštes, kurios ridinėja karoliukus po visus namus. Šie per daug laukti buvo :) 



Na ir galiausiai... karoliukai, kurie gulėjo pas mane nuo Kalėdų, buvo pamesti, paskui vėl atrasti... paskui kone išmesti, atsirado. Ir pavirto dviem komplektukais mažom pamaivom. jei bus norinčių - ieškosiu daugiau tokių karoliukų, kad pradžiuginčiau mažas mergytes. 

Šiandienai tiek. O gal ir visam savaitgaliui tik tiek - bala žino. Smagių pokštų ir nepiktų melų.

 

3/30/2011

Nekitokia diena

Tokia kaip kitos. Atsikeli, pasilabini su namų gyventojais, daraisi kavą... atvirai pasakius kitokie būna tik savaitgaliai: keliesi anksčiau, nesupranti kokiu ritmu gyvena vaikas ir ko vyras slampinėja: "Tai turi jis kokį nors planą, ar ne?"
O šiokiadieniais aplanko paštininkas, pikta kaimynė, renkanti pinigus už kiemo tvarkymą, ir dar gal koks Jahovos liudytojas užklysta per netyčią. Nykuma, sakytumėt jūs? Ne... taip gyvena daug namų šeimininkių, tik ne visos prisipažįsta. Jei tokią nykią dieną užklysta koks nelaimėlis su ištiesta ranka ir pavargusiom akim, norisi jį įsileisti, pamaitinti, pasiūlyti šiltos arbatos... bet kur gi. Pabandyk taip padaryti, tai pabėgs nė neatsisukdamas.
Taip ir krapštausi prie karoliukų, kad bent jau užsukantiems į mano puslapį akį paglostyti, kad paštininkas dažniau apsilankytų... Štai kas dabar spurda mano stalčiuje. man patinka viskas. O jums?

3/28/2011

"Nuostabu"

Jau įsivaizduojat kaip nuostabu... pirmadienis... laikrodis persuktas ir mano mažoji keliasi taip lyg viskas būtų kaip buvę. Mano sesių katė atostogauja pas mus, o aš jau naktį sapnuoju kaip šaukiu "kac-kac-kac". Kai pamojavus tėveliui per langą, suvalgius gabalą batono ir pažiūrėjus "multiką" mažylė nueina miegoti aš t.p. svajoju apie lovą. Bet juk galioja kiaulystės dėsnis mamoms: kai tik tavo galva palies pagalvę, vaikas pašoks iš lovos. Tokiu atveju belieka apsimesti, kad dirbi. Tarp darbų atsidarau dažnai gerai nuteikiantį www.day.lt. Dažniausiai būna kokia nors man negirdėta "šventė ar minėtina diena, jei ne - ta bent geros nuotaikos įkvėpianti mintis, blogiausiu atveju vaikystės laikų draugės vardadienis. Bet ką žada diena, kai pamatai tik užrašą "PIRMADIENIS" ir tikrai nesaldų posakį?

3/27/2011

Pakvipo Vėlykom

Po kelias valandas trukusio apsipirkimo rezultatas, Velykinių dovanų atžvilgiu neįtikėtinai geras: kilogramas mažų šokoladinių kiaušinukų, knygelės mažiesiems, šokoladiniai kiaušiniai ir zuikiai, pora pakelių plaušų ir kažkokios klaikios dekoracijos... Dabar jau man taip atrodo. Stebiuosi kaip dar nemečiau šio reikalo. Norėčiau paruošti mielas Zuikio dovanėles, bet dažnai tokiom idėjom man pritrūksta kantrybės. O aš jūs dovanojate ką nors per Velykas artimiesiems? Mes dovanojam dekoruotus kiaušinius.

Jų galite rasti mano puslapio galerijoj :) http://smulkmeneles.weebly.com/kiti.html
Patalpinti kol kas laisvi gal ir jums patiks. Kitoje pusėje užrašome palinkėjimą - vietoj atviruko "tarnauja", arba tiesiog dovanojame kaip dekoracijas.

3/25/2011

Šiandien parskris gandrai...

Kažin kur tiktai? Čia kur sninga? Dievinu žiemą, bet jei būčiau įpratusi ją leisti ten kur šita tai tada ne - grįžčiau tik tada, kai visas sniegas nutirptų, pašalas išeitų, ledai išplauktų, o vyrai nusiplautų mašinas.
Man pavasaris asocijuojasi su trim dalykais:
1. Kaštonų žydėjimu
2. Lizdo sukimu
3. Atsinaujinimu.

Kadangi kaštonai dar net neišsprogę, o žiedų be gegužės galime nė nesitikėti. Lizdo sukimas - ne momentinis reikalas. belieka kalbėti tik apie atsinaujinimą. Bet bėl gi ž procesas nėra greitas, todėl šnekėti reikia palengva. 

Štai kokius karolius suradome su dukra vienoje miesto parduotuvėje. Nelabi kokia nuotrauka, nes Saulė klykė, kad jai atiduočiau.... 
Ruošiuosi iš jo ne tik dukrai ir sau pasidaryti kokį grožį. Bet šiuo tuo ir klientes nudžiuginti.

3/23/2011

Labas rytas. Pasaulinė meteorologijos diena

Na ir diena pradėti rašyti tinklaraštį. Tada kai nuo ankstyvo ryto šviečia saulė, o termometras rodo vos keturis laipsnius šilumos, vyras darbe, ant stalo kava... o dukra kaip išprotėjus cypia: "Mama".
Kita vertus, o kodėl ne šiandien? Ar ne taip prasideda daugelio mamų dienos? Žinoma, bus sakančių, kad jie prasideda nuo kavos į lovą, kol vaikai miega... vyrai iškepa kalną garuojančių blynų... Mano svajonėse rytai irgi tokie. Tik pro tų svajonių miglą prasimuša sujauktos ir aptaškytos virtuvės, stirtos nešvarių indų ir plakiklių ir dar velniai žino ko ir kodėl, kalnai... Realybė tokia, mielos mamos. Na gal ir tėčiai. Jums vietos čia irgi bus. Gal tik kuklių stebėtojų, bet aš jūsų nepamiršiu: apšnekėsiu, peiksiu ar net koneveiksiu - jei tik reikalas prispirs.
Kurį kitą, ramesnį rytą, papasakosiu apie save. O kol kas dalinuosi pirmuoju savo gyvenime tinginiu ir einu žiūrėti ar jau pasibaigė tas animacinis serialas, kur personažų galvos, didesnės už juos pačius.